Meer weten?

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u veelgestelde vragen

Waar is het project gevestigd?

In Bergen op Zoom, aan de Erasmuslaan 4-10, zal binnenkort het appartementengebouw “Residence Mazairac” worden gerealiseerd. Ruimtelijk gelegen tussen de Erasmuslaan, het Pater Luijtenpad en het Patersbos zal het straks bijzonder fijn wonen zijn. De locatie bevindt zich in het centrum van Bergen op Zoom en vrijwel alle gewenste voorzieningen liggen daarom op loopafstand. Residence Mazairac verrijst straks op de plek, waar eerder het garagebedrijf van Toine Mazairac gevestigd was. Met de naamgeving van het nieuwe woongebouw willen we deze markante Bergse inwoner, oud wereldkampioen sprint op de wielerbaan, op gepaste wijze herdenken en voort laten leven.

Hoeveel appartementen omvat het project?

In totaal komen er 81 appartementen, waarvan twee penthouses.

Welke appartementen zijn er beschikbaar?

De beschikbaarheid is te zien in het beschikbaarheidsoverzicht op de website (tabblad ‘beschikbaarheid’).  Voor de meest actuele status neem contact op met één van de verkopend makelaars: Buuron & Kuipers of Q Makelaars.

Welke aannemer bouwt het project?

Voor de bouw is bouwonderneming Stout B.V. gevestigd in Sliedrecht geselecteerd. Stout is onderdeel van de Van Herk Groep. Kijk voor meer informatie op www.stout.nl

Wanneer start de bouw?

Het voornemen is om in oktober 2022 te starten met de sloop- en bouwwerkzaamheden, mits de opschortende voorwaarden uit de koopovereenkomst zijn komen te vervallen.

Welke garanties heb ik bij aankoop van het appartement?

De appartementen worden verkocht met Woningborg garantie. Dit biedt u veel zekerheden
bij de aankoop van uw appartement. De zekerheden hebben betrekking op bijvoorbeeld een
garantie bij faillissement van de aannemer, garantie op kwaliteit en contractuele zekerheden.
Wij adviseren u de website www.woningborg.nl te bekijken.

Waar vind ik nog meer informatie over het kopen van een nieuwbouwappartement?

Naast de website www.residence-mazairac.nl kunt u meer informatie opvragen/afhalen bij ons informatiecentrum Residence Mazairac aan de Erasmuslaan 12. Daar treft u ook een maquette van Residence Mazairac die u een nog beter idee geeft van het complex en de ligging ervan.

Wat is de stand van zaken m.b.t. het bestemmingsplan en omgevingsvergunning?

De gemeenteraad heeft unaniem het bouwplan geaccordeerd. De vergunning wordt/is in juli afgegeven. De verwachting is dat de vergunning medio augustus de status onherroepelijk heeft.

Wat betaal ik ongeveer maandelijks aan de Vereniging van Eigenaren (VvE)

Wat de totale maandelijkse VVE-bijdrage is, is afhankelijk van het woonoppervlakte van het betreffende appartement. Dit bepaalt namelijk het aandeel in het geheel.
Omgerekend komt het neer op €0,85 per m2 per maand. Voor een appartement van 100 m2 circa €85,- euro.

Wat betaal ik ongeveer aan servicekosten voor de algemene ruimte?

Naast de maandelijkse bijdrage aan de VVE zoals bovenstaand genoemd betaald u geen aparte kosten voor de algemene ruimte.

Wordt het complex ook voorzien van Pakketboxen voor de postbezorging?

Ja, in de entreehal van Toren B (zijde Erasmuslaan) wordt voorzien in een pakketbox opstelling.

Gaat er nog iets veranderen aan de begroeiing aan de patersbos zijde?

Aan de rand van het Patersbos zijn een aantal bomen gerooid en heeft er tevens groot groenonderhoud plaatsgevonden. Hierdoor heeft de nieuwbouw aan de Patersbos zijde straks veel meer zonlicht toetreding.

Is er een glasvezelaansluiting aanwezig?

Ja.

Hoe wordt het afval ingezameld?

In de toekomstige Pater Luijtenpad woonstraat wordt ongeveer halverwege tegen het Ahold terrein ondergrondse containers aangelegd voor de afvalinzameling.

Wat voor energielabel krijgen de appartementen?

A++ / A+++ afhankelijk van de ligging in het gebouw en de oriëntatie.

Welk verwarmingssysteem?

Elk appartement wordt voorzien van een eigen warmtepompinstallatie. Deze verwarmt het appartement middels vloerverwarming, maar zorgt in de zomer ook voor vloertopkoeling. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de Technische Omschrijving, welke te vinden is onder “downloads” op deze website.

Wat worden mijn energiekosten?

De gemiddelde energiekosten voor een appartement van 100m2 bedragen bij normaal verbruik ca. €150,- per maand (gebaseerd op stroomkosten van €40ct/kWh inclusief belastingen).

Is er een parkeerplaats inbegrepen bij een appartement?

Ja, per appartement is er één parkeerplaats inbegrepen. Daarnaast zijn er ook nog tien extra parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische voertuigen en twee parkeerplaatsen voor minder valide voertuigen.

Zijn parkeerplaatsen overdraagbaar binnen de VVE?

Nee, parkeerplaatsen zijn niet los overdraagbaar.

Hoe zit het met parkeren voor bezoekers?

Rondom het gebouw en in de omgeving is er openbaar betaald parkeren gefaciliteerd.

Kan ik een vergunning krijgen voor het parkeren buiten het project?

In de openbare ruimte is er een  betalingsverplichting voor parkeren en er worden op dit moment geen parkeervergunningen afgegeven.

Beschikt ieder appartement over een privé berging?

Ieder appartement heeft een eigen inpandige berging en er is een gezamenlijke fietsenstalling.

Is er een lift aanwezig?

Het complex beschikt in totaal over 4 liftinstallaties. Elke liftinstallatie is geschikt voor 13 personen, maximaal circa 1.020 kg hefvermogen. De circa inwendige kooimaten zijn: breedte 1100 mm, diepte 2100 mm, hoogte 2300 mm.

Kan ik een elektrische auto laden?

Ja er zijn 10 separate oplaadpunten voor elektrische auto’s beschikbaar.

Hebben alle appartementen een buitenruimte?

Ja, alle appartementen hebben een privé buitenruimte. Daarnaast beschikt het gebouw over een prachtig gemeenschappelijk binnentuin c.q. binnenplein waar bewoners van alle leeftijden kunnen recreëren en ontmoeten en waar (klein)kinderen veilig kunnen spelen.

De prijs van de appartementen is een V.O.N. -prijs. Wat betekent dit?

Een appartement wordt “vrij op naam” verkocht. Het betekent dat in de koopsom niet alleen de bouwkosten zijn begrepen, maar ook het architectenhonorarium, notariskosten (voor de transportakte) verkoopkosten van de makelaar, gemeentelijke leges, btw, kosten voor kadastraal uitmeten en de aansluitkosten voor de water‐, riool‐ en elektriciteitsleidingen. Als de kosten van bouwmaterialen en lonen tijdens de bouwperiode stijgen, worden die niet doorberekend. De koopsom staat van tevoren vast en blijft gehandhaafd. Alleen eventuele rentekosten en meerwerkopties zullen worden doorberekend.

Geldt er een zelfbewoningsplicht?

Nee.

Wordt de VVE in beheer geplaatst of is de verwachting dat dit door bewoners zelf wordt gedaan?

Het beheer van de VVE wordt ondergebracht bij een professionele beheersorganisatie die de VVE helpt bij de opstart van de VVE en een planning maakt voor toekomstig onderhoud en reiniging van het gebouw. Deze verplichting geldt een jaar. Het is daarna aan de actieve VVE of zij het beheer en onderhoud zelf ter hand willen nemen of het wensen te blijven uitbesteden bij een professionele partij.

Is het sanitair bij de prijs inbegrepen?

De appartementen in Residence Mazairac worden voorzien van modern sanitair van Villeroy & Boch van het type Architectura in combinatie met Grohe kranen. De sanitaire ruimtes worden volledig afgewerkt met kwalitatief hoogwaardig tegelwerk. Hierbij kan zowel voor de badkamer als het toilet worden gekozen uit verschillende kleurencombinaties; donkergrijs/wit of lichtgrijs/wit.

Is de keuken bij de prijs inbegrepen?

Alle appartementen van Residence Mazairac worden voorzien van een moderne en compleet met inbouwapparatuur uitgevoerde Bruynzeel keuken. De keukenopstelling bestaat uit een lage kastenwand in combinatie met een kookeiland of een wand/ hoekopstelling met keuze uit een aantal kleuren en uitvoeringen. Kastfronten en werkbladen binnen het gestelde keukentype. Samen met de adviseur van Bruynzeel kan de keuken nog verder afstemmen met de diverse maatwerk mogelijkheden. Dit wordt nader uitgelegd bij een bezoek aan de Bruynzeel showroom in Bergen op Zoom.

Welke aanpassingen worden er op termijn nog in de omgeving gedaan?

Het huidige fietspad Pater Luijtenpad zal worden getransformeerd tot een aantrekkelijke woonstraat waarlangs groen aanwezig is en geparkeerd kan worden. De bevoorrading van Ahold winkels zal dan niet langer aan de zijde van het Patersbos plaatsvinden, maar over de nieuwe woonstraat. Het Patersbos wordt aangepakt en door middel van snoeiwerkzaamheden meer toegankelijk gemaakt. Het pad langs Het patersbos en het gebouw zal voorzien worden van straatverlichting. Op ten duur is het idee dat het asfalt hier verdwijnt en er een voetpad wordt aangelegd.
De Erasmuslaan wordt volledig opnieuw ingericht als geasfalteerde gescheiden rijweg met aan beide zijden een groenstrook met bomen en fiets- en voetpaden (zoals de impressies al weergeven). De kruising met de Jacob Obrechtlaan wordt vervangen door een rotonde om de veiligheid te vergroten.